Panelen får ej kontakt med centralenheten ('ansluter...')

Du parar en ny panel till larmets centralenhet med ett par knapptryck. Starta surfplattan och tryck sedan på Gardio-ikonen på hemskärmen. Följ instruktionerna på skärmen för att para den till ditt larm.

Om det skulle hända att panelen inte får kontakt med centralenheten så prova då följande åtgärder en efter en tills det fungerar:
  1. Kontrollera signalstyrkan på nätverket.
    Längst ned till högen på skärmen ser du upp till fyra stycken blågröna kvartscirklar som markerar signalstyrkan. Helst skall det synas minst två st för att det skall vara bra kontakt. Gör det inte det så prova att flytta panelen närmare centralenheten.

2. Kontrollera att nätverkssladden sitter i rätt uttag.
    Den skall sitta i uttaget märkt ’WAN’ på Gardio centralenheten, och uttag märkt ’LAN’ på din existerande bredbandsrouter. Annars ändra så blir rätt, och starta sedan om centralenheten (ström ur – ström i). Det är viktigt att du inte ansluter någon nätverkskabel alls till LAN-uttagen på Gardio centralenheten då det stör apparaten.

3. Se till så att larmpanelen bara kan koppla upp sig mot larmets eget nätverk.
    Du får inte ansluta panelen till ditt egna wifi-nät! Tryck på 'huset' längst ned till vänster på skärmen, sedan på 'Inställningar' (knappen med tre små prickar, strax till höger om huset), och i menyn som kommer fram så välj Systeminställningar. Då ser du en lista med wifinätverk till höger. Gardionätet heter någon kryptiskt med 8 tecken blandat siffror och bokstäver. Direkt under det skall det stå 'Ansluten'. Finns det fler nätverk tillgängliga så tryck på dem ett i taget och välj 'Glöm' om det går, annars Avbryt.

4. Starta om centralenheten (ström ur - ström i). Vänta tills det lyser en grön lysdiod med texten 'WLAN' på centralenheten, då är den igång och panelen bör ansluta.

5. Återställ panelen och para om den med centralenheten igen.
    - Tryck på 'huset' längst ned till vänster på skärmen för att komma till surfplattans startsida.
    - Tryck på inställningar, det är knappen med tre prickar, strax till höger om huset.
    - Du får tre alternativ, välj Hantera Applikationer.
    - Leta upp Gardio-appen, och klicka på den, och sedan på knappen 'Rensa data'.
    - Tryck huset igen för att komma till skrivbordet.
    - Starta Gardio-appen med ikonen på skrivbordet och följ instruktionerna på skärmen för att para.