Flasha om larmpanel (A10, Gardio artikelnummer 014)

Några exemplar av larmpanelen har haft problem som gör att den vid uppstart stannar med texten ANDROID på svart bakgrund, och kommer inte längre oavsett vad du gör. Händer detta så kontakta Gardio så hjälper vi dig att fixa detta genom att installera om hela surfplattan med en ny Android-version.
Du får då ett minneskort på posten, och sedan kan vi guida dig igenom processen på telefon. Eller följ instruktionerna nedan:
  1. Tryck på powerknappen och håll inne i flera sekunder tills panelen stängs av.
  2. Dra ur strömmsladden.
  3. Stoppa i Micro SD-kortet (som du fått av Gardio) i panelens kortläsare (kopparstripsen vända uppåt mot skärmsidan).
  4. Nu startar en uppgraderingsprocess automatiskt. En röd box visas på svart skärm, med en grön progressindikator som växer efterhand tills hela röda boxen blivit grön, och sedan stängs panelen av. Uppgraderingen tar flera minuter, avbryt den inte!
  5. Ta ut SD-kortet och starta panelen igen genom att trycka på power-knappen. Första gången kan uppstarten ta flera minuter.
Nu är surfplattan fabriksåterställd, och du behöver installera om Gardio-appen, samt göra några enkla inställningar:
  1. Aktivera wifi och anslut till något nätverk (ej Gardio-routern).
    Tryck på inställningar (tre vertikala prickarna längst ned på skärmen), och välj System Settings. Överst i menyn till vänster så aktivera wifi, och anslut till ditt eget wifi-nät (dvs ej till Gardio-routern).
  2. Öppna webbläsaren
    Klicka på huset längst ned till vänster, och gå sedan till appar genom att klicka på de små rutorna längst upp till höger på hemskärmen. Klicka på jordgloben för att öppna webbläsaren.
  3. Installera gardio-appen från bit.ly/gardiopanel
    Knappa in denna länk i webbläsarens adressrad: bit.ly/gardiopanel
    Nu startas automatiskt nedladdningen av Gardio-appen.
    Installera den sedan genom att klicka på nedpilen längst ned till höger på skärmen, och klicka på filen som heter Android.apk. OBS starta sedan INTE appen ännu! (Skulle du råka göra det så gå till Inställningar igen, välj Apps, leta upp Gardio och klicka, välj sedan Clear App Data)
  4. Ta bort ditt wifi-nät från panelen
    Gå till Inställningar igen, välj wifi och klicka på det wifi-nät du lade till tidigare, och välj Forget.
  5. Lägg till Gardio-ikonen på startsidan
    Gå till appar igen, leta upp Gardio ikonen och långtryck på den så hamnar den på startskärmen.
  6. Para panelen med larmet
    Starta nu Gardio-appen och följ instruktionerna på skärmen för att para den med larmet.
  7. Ställ in språk och tid (om du vill)
    Tryck på lilla huset längst ned på skärmen, och sedsn inställningar (de tre prickarna igen). I menyn till vänster välj Language & Input, och byt språk till svenska samt aktivera knappljud vid knapptryck på tangentbordet.
    Ännu längre ned välj Datum och Tid, klicka ur Automatisk datum och tid samt Automatisk tidszon, och ställ manuellt in rätt tid.
Klart!